Архів заходів

пятница, 3 апреля 2020 г.

2013 - 2014 Креативність та інноваційність в роботі бібліотеки


2013 – 2014 рік

Щоб краще працювати для улюблених користувачів, бібліотека підтримує стосунки з колегами, ділиться різними ідеями. 19 червня  2013 року на базі Центральної дитячої бібліотеки відбувся обласний “круглий стіл” працівників дитячих бібліотек Дніпропетровської області, який пройшов у формі  засідання клубу ділового спілкування «Професіонал». А девізом цієї зустрічі стали слова «Креативність та інноваційність роботи дитячих бібліотек міста».

2013 рік. Дитяча бібліотека у фокусі  Центру  розвитку «Демократія через культуру». Завдяки перемозі у програмі Бібліоміст, Центральна дитяча бібліотека за короткий час перетворилася на центр інтелектуальних можливостей. Культурне життя Павлограда виходить на міжнародний рівень. Місто розвивається в рамках проекту «Інтеркультурні міста». Дитяча бібліотека  була включена в оглядову екскурсію візиту зарубіжної делегації. В складі делегації  представники Ради Європи, країн  Нідерланди, Швеція, Грузія. Для нашого колективу була дуже значимою ця подія,  адже це говорить про те, що ми залишаємося у центрі уваги влади і те що ми робимо потрібно громаді. Бабічева Л.В., заступник директора по роботі з дітьми, ввійшла до робочої групи проекту «Подолання стереотипів творчими методами культурного вираження», який розрахований до 2016 року.

Знайомтесь: «ІГРОТЕКА»! В 2013 році у нас з’явився  вільний простір розвитку дітей «ІГРОТЕКА». Настільні ігри – бери і користуйся вільно! Шахи, шахмати, доміно, книга ігор супер героїв, пазли, кубик  Рубик та  книги з методики ігор. Ця  територія для тих, хто любить у вільний час поламати голову над різними інтелектуальнимі іграми, тобто зайнятися  своєрідною «гімнастикою розуму».  Подібного роду розваги корисні в будь - якому віці. Вони тренують такі  дорогоцінні якості, як пам'ять, кмітливість, наполегливість, здатність логічно мислити, аналізувати, зіставляти. І що особливо важливо, виробляти уміння орієнтуватися в морі різної інформації, відбираючи найважливіші знання. Стимулююча функція гри забезпечує оптимістичний тон спілкування, створює позитивний емоційний настрій.

14 жовтня  2013 року  дитячі бібліотеки міста  отримали повідомлення  про нову перемогу в гранті програми «Бібліоміст» та отримання безкоштовного доступу до електронного курсу  вивчення англійської мови English 123.com.ua. Курс English 123.com.ua може бути цікавим для всіх - як для підлітків та студентів, так і для літніх людей.   Ми вважаємо, що проект «English 123.com.ua в бібліотеці» це додаткова  можливість колективу освітян нашого міста з користю використовувати нові технології задля виховання високоосвіченої людини XXI століття. Вартість курсів англійської мови онлайн 2000 тисячі гривень, але  наші користувачі завдяки гранту мають можливість навчатися  іноземній мові безоплатно.
12 грудня 2014 році  нашому блогу  виповнилось 2 рочки!!! А розпочалася ця історія  у 2012 році коли  дитяча бібліотека вирішила обзавестись дуже корисною сторіночкою в Інтернеті, що іменується блогом. І проживає цей блог за адресою   http://childlibrari.blogspot.com

Піар + реклама це  гарантія в наш час роботи сучасної бібліотеки.  Щороку ми намагаємося зробити щось нове з метою залучення дитячого населення до бібліотеки, урізноманітнити наші заходи, які частіше стають справжніми феєричними святами. Використовуючи в своїй практиці  такі методи дозвілевої педагогіки, як театралізація та костюмування,  персонал Центральної дитячої бібліотеки втілює у життя образи літературних  героїв. Це створює гарний настрій, знаходить позитивну оцінку у дітей, які приходять до нас на гостини разом з батьками, друзями та знайомими.  Так наші користувачі та гості познайомились з Галинкою-Веселинкою, Домовичком Кузьмою, Лисицею Патрикіївною, Шерлоком Холмсом, Капітаном Флінтом, Діком Сендом та іншими персонажами.

 Все більше зростає роль бібліотеки як провідника у світі інформації, як установи, яка не тільки видасть книги на руки, але й може доставити їх безпосередньо до місця навчання, проживання, відпочинку. Взявши до уваги передовий досвід колег бібліотекарів ми задіяли в своїй роботі абонементну службу книжкової навігації «Бібліорюкзачки» (обслуговування учнів молодших класів, груп продовженого дня, дітей з літніх шкільних таборів). Основним завданням «бібліорюкзачків» є освоєння додаткових територій для просування книги до тих, хто в силу об'єктивних і суб'єктивних причин, не може прийти в бібліотеку, а також промоція книги і читання. Завдяки цьому у нас  є можливість вийти за межі бібліотеки назустріч потенційному користувачеві на дитячі майданчики, у дитсадочки та школи міста. Ця робота досить продуктивна і ми її будемо продовжувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий