Архів заходів

вторник, 31 марта 2020 г.

2005 - 2009 рр. Історія бібліотеки

2005-2009

Працівники центральної бібліотеки для дітей – професійно грамотні, творчі та доброзичливі до читачів.


З  жовтня 2005 по 2010  роки  бібліотеку очолює Лісовенко Н.П.

Ці роки знаменні для бібліотеки різними подіями. Їх можна охарактеризувати як якісно новий етап у житті дитячої бібліотеки – пошук подальших шляхів діяльності та розвитку, удосконалення форм і методів роботи.

Змінюється світ, змінюються бібліотеки. На сучасному етапі цивілізації, в епоху глобальної інформатизації бурхливо розвиваються комп'ютерна техніка та інформаційні технології.

Удосконалює свою діяльність у цьому напрямку і наша дитяча  бібліотека.  Можна сказати, що вже і ми, бібліотекарі, на сьогодні не уявляємо свого професійного життя без комп’ютера. У 2006 ріці здійснилась наша давня мрія. Ми отримали можливість придбати, при підтримці територіального профсоюзу гірників та його керівника Сергія Івановича Юнака: ксерокс, комп’ютер, сканер та принтер.

Пріоритетним напрямом діяльності нашої бібліотеки була і залишається популяризація книги. Усі розуміють, що саме в дитинстві формується світогляд людини. Тому дитяче читання належить до загальнонаціональних проблем.

З метою привернення уваги суспільства до цієї проблеми, 2009 рік, для дитячого населення м. Павлограда було об’явлено роком дитячого читання.

Протягом року у центральній бібліотеці було проведено ціла низка різноманітних заходів, присвячених її величності книзі. Де кожен користувач відчував себе бажаним гостем.

Сьогодні ЦДБ має можливість забезпечити потреби своїх читачів – дітей за вимогами шкільної програми та позакласного читання. Хоч і важко, але фонди поступово оновлюються і поповнюються необхідною довідковою, науково – природничою літературою та літературою за інтересами.

Поповнюються фонди також за допомогою друзів бібліотеки. У 2008 – 2009 році, при підтримці Грека В. І. – керівника обласного об’єднання Незалежного профсоюзу гірників України та Юнака С. І. – керівника територіального профсоюзу гірників України, фонд бібліотеки поповнився на 126 екз. книг.

Комментариев нет:

Отправить комментарий