Архів заходів

вторник, 31 марта 2020 г.

2010 рік


2010
Центральна дитяча бібліотека є джерелом дитячої культури, центром інформації та знань і працює на допомогу освіти та самоосвіти дитини.

         Щороку бібліотеку відвідують більш як 3000 тисячі користувачів, серед них  не тільки діти віком до п’ятнадцяти років, а й організатори дитячого читання.  З кожним роком партнерські відносини зі школами поширюються.
Особливо активно бібліотека співпрацює з загальноосвітніми школами: № 1, 2, 9, 17, 13 та початковою школою № 22.  м. Павлограда.

         В центрі уваги і обслуговування такі категорії дітей, як сироти, інваліди, діти із малозабезпечених та багатодітних сімей. Щороку до Міжнародного Дня захисту дітей, Міжнародного дня інвалідів, новорічних свят для таких категорій дітей у бібліотеці проводяться різноманітні благодійні акції. Працівники бібліотеки беруть активну участь у проведенні урочисто – святкових загальноміських дитячих заходах. Це конкурси малюнків на асфальті в дитячому парку до Дня захисту дітей, Дня конституції, Дня Перемоги, Дня міста.
Тісно співпрацює бібліотека з ДНЗ № 8,  бібліотекарі проводять зустрічі з дітьми старшої групи реінтеграції, які спрямовані на залучення дітей до читання, а також виховання любові до книги.

       Підключення ЦДБ до мережі Інтернет у 2010 році змусило бібліотекарів подивитися на свої функції по – новому. Також це дає можливість переглянути традиційний набір послуг.
 Тепер новинки дитячої художньої літератури та іншу інформацію школярі зможуть отримувати не лише з книжкових полиць, а й з Інтернету.

          На початок 2010 року фонд бібліотеки нараховує – 27 644 тисячі примірників. ЦДБ в 2010 році на передплату періодичних видань витрачено 2755,56 грн. Юні читачі отримали 47 назв дитячих журналів та газет. Довідково -бібліографічний апарат бібліотеки представлено:
-  каталогами (алфавітним, систематичним);
- картотеками (систематична картотека статей, краєзнавча картотека статей)

         Центральна дитяча бібліотека має розгорнуту структуру:  абонемент 1-4 кл., 5-9 кл. читальна зала 1-4 кл., 5-9 кл.  Всього 7 бібліотечних працівників. Продовжують свою роботу клуби за інтересами: клуб для молодших читачів (розважально – пізнавальний) «Пізнайко», та пізнавально – мистецький клуб «Хочу все знати» для читачів 5 – 6 класів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий