Архів заходів

вторник, 31 марта 2020 г.

2011 рік. Ювілей бібліотеки - 65 років

2011
У 2011 році заступником директора по роботі з дітьми була призначена Бабічева Лариса Вікторівна. Їй вдалося створити у бібліотеці середовище родинного тепла, а в колективі благодійний інноваційний клімат.

Основною позицією для бібліотечного обслуговування на сьогоднішній день є не тільки видача книг, а й робота з користувачами – соціальна діяльність, надання консультацій, індивідуальна робота, інформаційна та психологічна допомога. В бібліотеці проводяться інформаційні та літературні години, тематичні виставки та часи роздумів, лекції та літературні перегляди, засідання клубів, святкові програми для дітей до державних свят, психологічні тренінги, рольові ігри, бібліотечні уроки та багато інших змістовних форм бібліотечної роботи.

У 2011 році нашій бібліотеці виповнилось 65 років. Багато подій відбулося з дня її заснування і це стало гідним приводом для підведення підсумків, осмислення її власної ролі сьогодні.

19 жовтня Центральна дитяча бібліотека приймала вітання з нагоди свого 65 річного ювілею. 

Важко знайти людину в місті Павлоград, яка б ні разу не переступала поріг дитячої бібліотеки. Кожного, хто приходить сюди, зустрічають привітною посмішкою. Бібліотекарі завжди готові підібрати чи порадити цікаву і корисну книгу. І так уже протягом 65 років. 
Якщо хочеш знати своє майбутнє, поглянь в минуле – так радить народне прислів’я. Що ж, історія свідчить: часи змінюються, а бібліотека - залишається! 

Діти свої перші кроки в світ книги, літератури починають з дитячих книгозбірень. Кожна дитина має можливість здійснити тут цікаву, захоплюючу подорож у світ пізнання, добра, любові. З року в рік маленькі читачі переступають цей поріг. За ці роки виросло не одне покоління читачів. І вже не тільки мами та татусі, але і бабусі з дідусями приводять сюди своє підростаюче покоління. Тому що знають: тут люблять дітей. І неодмінно допоможуть подружитися з книгами.

19 жовтня 2011 року в дитячій бібліотеці було веселе свято - із казковими героями, подарунками і повітряними кульками. Привітати колектив дитячої бібліотеки прийшли наші вірні друзі – колеги і читачі різних поколінь. Вони сказали багато теплих слів в нашу адресу… Але лейтмотивом свята були слова «Ми Вас любимо!»

Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова - що може бути достойнішим. Сьогодні колектив книгозбірні високопрофесійний. З великим досвідом бібліотечної роботи, знавці дитячої літератури, люди, закохані в бібліотечну професію. Шість бібліокнягинь правлять сьогодні цим світлим і мудрим храмом книг, даруючи своїм юним читачам свою щедрість серця.

В житті кожної установи є дата, яка має одну унікальну властивість: віддаляючись у часі, вона не втрачає для наступних поколінь ні свого значення, ні своєї привабливої сили.
Міська дитяча бібліотека
Єдина й неповторна на землі
Її жива душа – бібліотекар
Якому творча праця до снаги
І книг і читачів у нас чимало
Є місце посмішці привітній, чарівній.
Давно уже міська дитяча стала
Бібліотекою дитячих мрій!
Змогла своє обличчя зберегти,
Уміє статус високо нести
І бути носієм нових ідей,
Бо ми ж бібліотека для дітей!
 
З метою організації дозвілля дітей та підлітків під час літніх канікул запроваджено міні-цільову програму «Галактика читання». У рамках програми діти, які не мали змоги виїхати на оздоровлення за межі міста, брали участь у пізнавально-розважальних заходах, які передбачали перегляд дитячих фільмів, настільні ігри, творчі конкурси, вікторини, колективні читання кращої дитячої літератури, інформаційні мандрівки. Велика увага приділяється дітям з обмеженими можливостями, дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей.
 
Усі діти люблять дивитися мультфільми, але не всі знають, що у дитячій бібліотеці є багато цікавих та кольорових книжок, за якими створюються мультфільми. Тому усі бажаючі залюбки відвідали захід «Ми з країни Мульті – Пульті». Діти мали змогу подивитися улюблені кінофільми, казки, мультфільми, приймали участь у різноманітних літературних та музичних вікторинах.
Ця програма потребує від працівників дитячої бібліотеки творчості, активності, справжнього захоплення своєю справою, тому що дитячі бібліотеки – найбільші помічники у виборі книг для читання влітку. Саме тут, у бібліотеці, на книжкових полицях дітлахів чекають найцікавіші книги на різні смаки – пригоди і фентезі, історичні і фантастичні, науково – популярні та за шкільною програмою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий